Αγωγή Υγείας
Αφίσα: Ημέρα Εμβολιασμού
Διαπολιτισμικό σχέδιο εργασίας: Τα δόντια μας

Είναι βιβλίο που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρουσιάζεται ως παιδαγωγική πρόταση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασίας το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί με την βιωματική – επικοινωνιακή μέθοδο σχετικά με την ενότητα «τα δόντια».

Το αλφαβητάρι των δοντιών μας

Είναι ένα αλφαβητάρι στο οποίο παρουσιάζονται σε αλφαβητική σειρά συναφείς όροι με την στοματική υγιεινή σε γλωσσικό ύφος κατάλληλο για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Αφίσα: Το Α και το Ω των δοντιών μας

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τα Δόντια Μας», και της αγωγής υγείας ως συνιστώσας της Δ.Ε., παρουσιάζεται με χιούμορ το ελληνικό αλφάβητο. Τα παιδιά έχουν μια πρώτη οπτική επαφή και, μέσα από το κειμενάκι του κάθε γράμματος, ένα εξειδικευμένο ηχητικό βίωμα.

Διαπολιτισμικό σχέδιο εργασίας: Ο Ιαματισμός (εξώφυλλο)
Διαπολιτισμικό σχέδιο εργασίας: Ο Ιαματισμός (κυρίως κείμενο)

Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρουσιάζεται ως παιδαγωγική πρόταση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασίας το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βιωματική – επικοινωνιακή μέθοδο σχετικά με την ενότητα «ο ιαματισμός».

Σχέδιο Εργασίας: Πλένω τα χέρια μου

Το σχέδιο εργασίας «Πλένω τα χέρια μου» σχεδιάστηκε όχι μόνο ως ένα σχέδιο αγωγής υγείας που στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς για την καλύτερη προστασία των παιδιών, αλλά ως μια αντιστερεοτυπική και αντιρατσιστική προσέγγιση μιας καθημερινής ανάγκης όλων των ανθρώπων. Συνιστά ένα μικρό μάθημα δημοκρατίας, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αντιληφθούν όχι μόνο ποια είναι τα δικαιώματά τους, αλλά και πως πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Μωβί και τα βρώμικα χεράκια

Μια ιστορία για δραματοποίηση

Η ιστορία του Μωβί, είναι η ιστορία ενός μικρού σαπουνιού με ανήσυχο πνεύμα, που αποφασίζει να ταξιδέψει, να φύγει από την χώρα του τη Σαπόνα, να βρει αυτό το «παραπάνω» που «νιώθει» πως υπάρχει – «κάτι» που πρέπει να μάθει! Σύντομα γνωρίζει δυο φίλους που θα του αλλάξουν τη ζωή αλλά και τη ζωή όλων των σαπουνιών που κατοικούν στη Σαπόνα!

Υγιεινή Διατροφή