Απρίλιος 2014 (5/4/2014): Εκδήλωση στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας Ημέρας των Ρομά".

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, με την ευκαιρία της «Παγκόσμας Ημέρας των Ρομα», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, σε συνεργασία με το 19ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και την εθελοντική οργάνωση ΠΡΟΤΕΚΤΑ, στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, στο χώρο της πλατείας, δεκαπέντε πρόσκοποι μαζί με τους αρχηγούς τους , έπαιξαν με παιδιά ρομά, διάφορα παιχνίδια που αφορούσαν στην προώθηση τη συνεργατικότητας και την κατάρριψη των στερεοτύπων. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από αυτή την εμπειρία και ζήτησαν να επαναληφθεί.

Παράλληλα, ενώ τα παιδιά έπαιζαν, εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ παρέδιδαν μαθήματα πρώτων βοηθειών στις μητέρες τους. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από μέρους τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους συνεργάτες του Προγράμματος κ. Γαλάνη Κατερίνα (συντονίστρια), κ. Μερκούρη Ερασμία (κοιν. Λειτουργό),κ. Σταύρου Στέλλα, κ. Πατσατζόγλου Παγώνα και κ.Κωνσταντινίδη Δημήτρη (διαμεσολαβητές), υπό την εποπτεία του Επιστημονικού Υπευθύνου του Έργου, Λέκτορα Χρήστου Παρθένη και την καθοδήγηση της Υπεύθυνης Δράσεων για ζητήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης, κυρία Παπαγιάννη Παρασκευή και της Υπεύθυνης για ζητήματα Α/θμιας και Β/θμιας Εκ
παίδευσης, κυρία Μουρελάτου Εύας.

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»