Μάρτιος 2014 (Αθήνα 27/03/2014): Συνέδριο "Ο ρόλος του διαμεσολαβητή/συντονιστή στη σχολική ένταξη των παιδιών Ρομά: Εμπειρίες & Προοπτικές".

Με επιτυχία στέφθηκε το συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του διαμεσολαβητή/συντονιστή στη σχολική ένταξη των παιδιών Ρομά: Εμπειρίες & Προοπτικές», που διοργανώθηκε στις 27/3/2014, από το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κεδίκογλου Συμεών, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κα. Ιακωβίδου Παναγιώτα, Πρόεδρος του ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ο κ. Πολίτης Δημήτριος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμάτας, Μέλη ΔΕΠ, Διευθυντές συνεργαζόμενων σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Συνεργάτες του Έργου, Συντονιστές και φοιτητές.

Μέσα από ουσιαστικές και πρωτότυπες εισηγήσεις που προέκυψαν από την εμπειρική παρατήρηση και την επιτόπια δράση των ομιλητών, αποτυπώθηκαν και αξιολογήθηκαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις, καταγράφηκαν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Έργου και τέθηκαν οι βάσεις για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και τη δημιουργία νέων πρακτικών προσέγγισης στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά.

 Πρόσκληση Συνεδρίου

 Πρόγραμμα Συνεδρίου

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»