Ιανουάριος 2014 (3/1/2014): Με επιτυχία στέφθηκε μια ακόμα εκδήλωση μας στο πλαίσιο δράσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Πυρί Θήβας)

Με επιτυχία στέφθηκε εκδήλωση που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 στον καταυλισμό Πυρί Θήβας στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων του Προγράμματός μας. Την οργάνωση ανέλαβε η συντονίστρια της περιοχής κ. Καραγεώργου Αντωνία, σε συνεργασία με την διαμεσολαβήτρια κ. Ιωάννου Αναστασία και τις νηπιαγωγούς κ. Δεδούση Έλενα και κ. Σκουμπουρδή Κατερίνα. Ενεργή παρουσία στην εκδήλωση είχε η κυρία Βούλα Παπαγιάννη, Υπεύθυνη της Δράσης Ι (Ενίσχυση της πρόσβασης και της φοίτησης στην προσχολική αγωγή). Παρόντες επίσης, και οι συνεργάτες κ. Κάππιος Νίκος και κ. Κορόσογλου Ελένη και η Διευθύντρια του 9ου Δ.Σ. Θήβας, κυρία Πηνελόπη Μπατσαρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 50, περίπου, παιδιά Ρομά. Οι εμψυχωτές διάβασαν παραμύθια με κύριο θέμα τη διαφορετικότητα καθώς επίσης και ιστορίες εμπνευσμένες από την γιορτή των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τραγούδησαν όλοι μαζί και στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν θέματα που τους αρέσαν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κοινωνική λειτουργός συζήτησε με γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο και με παιδιά , που για διάφορους λόγους δεν πηγαίνουν στα μαθήματα.

Στο τέλος, μοιράστηκαν στα παιδιά γλυκίσματα, χυμοί και μπαλόνια τα οποία διατέθηκαν από τη συντονίστριά μας κ. Καραγεώργου Αντωνία.

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»