Ιανουάριος 2014 (3/1/2014): Επιτυχής εκδήλωση στον καταυλισμό "Δύο πεύκα" Ασπροπύργου

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/1/2013 στον καταυλισμό Ρομά  “Δύο Πεύκα”.  Παρόντες ήταν ο συντονιστής κ. Παναγιώτης Παπαδήμας, ο επικεφαλής των διαμεσολαβητών κ. Κώστας Παϊτέρης και οι διαμεσολαβητές κ. Χρήστος Μπέκος, κα. Χρυσούλα Νικηφόρου, κ. Γιάννης Τσουκάκης καθώς και οι εμψυχωτές κα. Ευσταθία Αλεξανδροπούλου (ηθοποιός) και κα Μαρία Αρτέμη (χοροθεραπεύτρια). Η γιορτή διήρκεσε δύο ώρες και τα παιδιά που παρευρέθηκαν ήταν περίπου σαράντα, ηλικίας από 3-15 ετών.
 
Η γιορτή ξεκίνησε με δραστηριότητες, υπό  την καθοδήγηση των εμψυχωτών, οι οποίες αποτελούνταν από παιχνίδια κινησιολογικά, παιχνίδια μέσω μουσικής και ρυθμού και ζωγραφική. Ο σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών ήταν, εκτός από τη διασκέδαση, να αναδειχθεί ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία των παιδιών καθώς και να επιτευχθεί κατά το δυνατόν ο συντονισμός και η ομοιομορφία των κινήσεων του σώματος.
 
Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ζωντάνια και επέδειξαν ιδιαίτερη αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχο όσον αφορά στους κανόνες και τα όρια που τα ίδια τα παιχνίδια απαιτούσαν, κρατώντας μάλιστα αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Κάτι που οφείλεται κατά πολύ και στην εξαιρετική δουλειά των εμψυχωτών.
 
Στη συνέχεια μοιράστηκαν από τον Άγιο Βασίλη (κατά κόσμον Χρήστο Μπέκο) δώρα, γλυκά και φρούτα.
 
img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»