Ιούλιος 2014: Παράδοση αναπηρικού αμαξίδιου στην περιοχή Ασπροπύργου

Στις 14/7/2014 στην περιοχή του Ασπροπύργου, έγινε παράδοση αναπηρικού αμαξίδιου που προσέφερε ιδιώτης στο Πρόγραμμα, για την περίπτωση του κυρίου Δημήτρη.

Πριν την παράδοση, συνεργάτες του Έργου, με περίπου 25 παιδάκια, μεταξύ 3 έως 12 χρονών, ετοιμάσανε μια αυτοσχέδια ορχήστρα με 10 «μουσικούς» και 15 «τραγουδιστές «και αφού έγινε «πρόβα» αρκετές φορές στο τραγούδι «χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ» πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του κύριου Δημήτρη (….). Εκεί η ορχήστρα παρουσίασε το τραγουδάκι της μαζί με το αμαξίδιο μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Κατόπιν, τα παιδιά οδήγησαν τον κύριο Δημήτρη σε ένα σκιερό μέρος όπου μπορούσε πλέον να συναναστραφεί με φίλους του.

Σε μια δεύτερη φάση της δράσης, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την έννοια της προσφοράς, και αποφασίστηκε από κοινού να δωριστεί στον άνθρωπο που χάρισε το αμαξίδιο ένα από τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν από την ορχήστρα. Έτσι, γράψανε με μαρκαδόρους τα ονόματά τους στο τύμπανο που πριν έπαιξε το ρόλο του βασικού ήχου και βοήθησαν τα ίδια όσα παιδάκια δεν γνώριζαν ακόμη να γράφουν.

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»