Σεπτέμβριος 2012: "Συγκέντρωση και παιχνίδια για να πάνε σχολείο τα παιδιά στο Βλυχό", εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μεγάρων & Δ. Αττικής

«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Συγκέντρωση και παιχνίδια για να πάνε σχολείο τα παιδιά στο Βλυχό

Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται στη ρίζα της με την καταστολή. Η παρανομία δεν  ελέγχεται μόνο από τα κρατικά όργανα.

Η λύση ίσως βρίσκεται στον δύσκολο δρόμο της εκπαίδευσης, του διαλόγου και των κοινωνικών προγραμμάτων, όπως κατανοούν φορείς όπως το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποίησε δρώμενο-συγκέντρωση για τα παιδιά στο Βλυχό, τον καταυλισμό των αθιγγάνων για να τους προτρέψει να εγγραφούν στο σχολείο.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά», όπως περιγράφει η Ψυχολόγος και Συντονίστρια ΚΕ.Δ.Α. Μεγάρων Χριστίνα Πετρίδη, που υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6.00 το απόγευμα, στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, εκδήλωση με στόχο το κάλεσμα των παιδιών Ρομά για την εγγραφή τους στο σχολείο.

Με σύνθημα «Το σχολείο αρχίζει για όλους», συγκεντρώθηκαν δίπλα από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Μεγάρων περίπου 60 παιδιά όλων των ηλικιών και με τη βοήθεια παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων (προσχολικής αγωγής, θεατρολόγων, εκπαιδευτών χορού) συμμετείχαν σε παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και εικαστικά δρώμενα.

Οι γονείς οι οποίοι παρακολουθούσαν και ενθάρρυναν τις δραστηριότητες των παιδιών, ενημερώθηκαν από τη συντονίστρια και τις διαμεσολαβήτριες του Προγράμματος, για τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών στα σχολεία.

Ευχαριστούμε το Δήμο Μεγάρων που υποστήριξε την εκδήλωση και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Ηρόδωρου Αντιδήμαρχο κ. Σακελαρίου, ο οποίος και παραβρέθηκε.»

Πηγή

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»