Φεβρουάριος 2012: Ευχαριστήρια Επιστολή από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας

Αγαπητοί φίλοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
λειτουργοί της εκπαίδευσης,
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων 2011, του οποίου τα συγκινητικά αποτελέσματα ήδη είναι φανερά. Η συμμετοχή των μαθητών τη φετινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η κινητοποίησή τους δυναμώνει τη φλόγα του κεριού - σύμβολο της Διεθνούς Αμνηστίας, τη φλόγα της ελπίδας. Φέτος, με την πολύτιμη βοήθεια του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων και νηπιαγωγεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών Ρομά. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Ως δείγματα των καρπών του Παγκοσμίου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2011 από το εκπαιδευτικό μας δίκτυο, σας αποστέλλουμε κάποιες επιστολές και ζωγραφιές, από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το σύνολο των εκατοντάδων επιστολών και ζωγραφιών, θα φτάσει στα χέρια θυμάτων παραβιάσεων και στις οικογένειές τους, θυμίζοντάς τους πως παιδικές φωνές συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα τους.

Με την αφορμή αυτή, ακολουθούν τα καλά νέα μας, τα οποία περιλαμβάνουν και έμπρακτα αποτελέσματα του Μαραθωνίου. Σε αυτά, θα διαβάσετε για τη μετατροπή της θανατικής καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη ενός κατηγορούμενου στην Κίνα, και θα διακρίνετε ότι από τη Ρωσία μέχρι τη Βόρειο Κορέα και από την Παραγουάη μέχρι τη Συρία, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κρατούμενοι συνείδησης απελευθερώνονται και βγαίνουν νικητές στον αγώνα τους απέναντι στην αυθαιρεσία, την καταπίεση και τον αυταρχισμό. Η Διεθνής Αμνηστία είναι πάντα παρούσα σε αυτόν τον αγώνα και ζητά και από εσάς να συμβάλλετε σε αυτόν, μέσω του εκπαιδευτικού σας έργου.

Στην προσπάθειά μας αυτή, δημιουργήσαμε ένα βιντεοπαιχνίδι για την κατάργηση της θανατικής ποινής, που συνιστά την πιο απάνθρωπη μορφή παραβίασης ενός ανθρώπινου δικαιώματος: του δικαιώματος στη ζωή. Βρίσκοντάς το στο http://amnestygame.com, καλούμε και εσάς να συμμετέχετε στην προσπάθεια της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής και να προωθήσετε το παιχνίδι στους μαθητές σας ή ακόμα και να το παίξετε στις τάξεις από κοινού μαζί τους. Μέσω αυτού του παιχνιδιού, οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν στο πολύ σημαντικό ζήτημα της θανατικής ποινής, αλλά και θα ενημερωθούν περαιτέρω για τον τρόπο δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας.
 
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!
 
Με εκτίμηση,
 
Ράνια Ελ Αμπάσυ
 
Ράνια Ελ Αμπάσυ
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα
Τ.: 210 3600628, εσωτ. 32
---
Rania El Ampasy
Human Rights Education Coordinator
Amnesty International - Greek Section
T.: +30 2103600628, ext. 32

img img img

ΕΣΠΑ 2014-2020

Copyright © 2011-2012 Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής | Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»